Spoorzoeken in Slangenburg.

Spoorzoeken op zaterdag

Op zaterdagavond 17 november om 19.30 uur staan de deuren in de Slangenburgse kerk aan de IJzevoordseweg 35 weer open voor een viering in de sfeer van Taizé. Het thema is : ‘Hopen en bidden’. De viering duurt ongeveer drie kwartier. Na afloop is er thee en koffie. Taizédiensten zijn meditatieve vieringen met veel samenzang van korte liederen die vaak herhaald worden. Daarnaast is er een stiltemoment, worden er teksten en gebeden gelezen. Het kan iets oproepen van de sfeer in Taizé, een oecumenisch klooster in Frankrijk, waar ieder jaar duizenden jongeren uit alle werelddelen samenkomen om te zingen en te bidden. Iedereen die iets mee wil maken van deze bijzondere spiritualiteit, is van harte welkom in de Slangenburgse kerk. Entree gratis. Een vrije gift na afloop voor de gemaakte kosten wordt op prijs gesteld. Zie ook www.spoorzoekenslangenburg.nl In de bijlage ook een foto als sfeerimpressie tijdens een eerdere Taizéviering.

Op zaterdag 24 november van 10.15 tot 16.00 uur bieden we een Stiltedag aan rond het Latifa-gebed o.l.v. Petra den Dulk en Jeanet Aartsen in de Slangenburgse kerk, IJzevoordseweg 35, 7004 HX Doetinchem. Het Latifa-gebed kent zijn oorsprong in een oude mystieke stroming. Ben je benieuwd naar een vorm van bidden, in woord en gebaar, die helpt om tot de essentie van je bestaan te komen en contact te maken met wat je ten diepste beweegt, kom dan naar deze Stiltedag. Bijdrage € 25, inclusief koffie en thee en lunch. Zie ook de flyer in de bijlage. Voor meer informatie en opgave, bel of mail naar ds. Helma van Loon: 0315-237788 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook www.spoorzoekenslangenburg.nl.

Spoorzoeken op vrijdag

De meditatieve wandelingen op vrijdag zijn gepland op 2, 9, 16, 23 en 30 november. Van tevoren opgeven is niet noodzakelijk, behalve als je van plan bent met een grotere groep te komen. In dat geval graag wel even een berichtje in verband met de stoelen en de koffie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0315 237788. Om kwart over 10 staat de koffie/thee klaar in de Slangenburgse kerk, IJzevoordseweg 35, Doetinchem. Om kwart voor 11 begint het meditatief moment en rond 11 uur begint de wandeling, het eerste kwartier in stilte, later ook in gesprek met elkaar of desgewenst weer in stilte. Tijdens het meditatief moment worden we stil rond een kaars, luisteren we naar muziek en wordt iets aangereikt, een gedachte, een tekst of een gedicht waarmee we in stilte op weg gaan.

Op 2 en 9 november is er een kloosterwandeling. Dan wandelen we richting abdij, om daar van 12.15 tot 12.30 uur het middaggebed van de monniken mee te maken. Op de terugweg, die ook in stilte begint, eten we onderweg de van huis meegebrachte lunch. Rond kwart voor 2 zijn we weer bij het beginpunt terug. Bijdrage € 3,-

Op 16, 23 en 30 november is er een kortere natuurwandeling in de buurt van de Slangenburgse kerk. We beginnen op dezelfde manier, maar wandelen daarna ongeveer een uur en lunchen samen na afloop in het kerkgebouw met het van huis meegebrachte brood. De natuurwandeling is inclusief lunch om 13 uur afgelopen. Bijdrage € 3,-   Zie ook agenda www.spoorzoekenslangenburg.nl

Webdesign: Gerard Bongers