Onze gemeeente is in het bezit van twee begraafplaatsen.

• Protestantse begraafplaats, Wiekenseweg, Gendringen
  • Protestantse begraafplaats bij de Protestantse kapel, Megchelen

Voor vragen over onze begraafplaatsen kunt u contact opnemen met de beheerder begraafplaats Gendringen, of met de beheerder begraafplaats Megchelen.

Voor financiële vragen over grafkosten, grafverlenging ed. kunt u contact opnemen met de administrateur.

Klik op de link als u het reglement voor deze begraafplaatsen wilt bekijken.

Vanaf 1 januari 2014 gelden de volgende tarieven voor begrafenissen op de begraafplaats aan de Wiekenseweg en bij de kapel in Megchelen:

Grafrechten:

Voor een diep graf, waarin maximaal twee lichamen mogen worden begraven € 1.050,-- en voor een kindergraf € 285,--

Alle genoemde tarieven gelden voor een periode van 30 jaar.

Bij de begrafenis van het tweede lichaam gaat een nieuwe periode van 30 jaar in, waarbij het aantal resterende volle jaren van de lopende periode naar rato worden verrekend.
Verwijderingsbijdrage grafmonumenten € 150,--

Deze bijdrage wordt in rekening gebracht:

- bij de ingebruikneming van een nieuw graf;

- bij de teraardebestelling van een tweede lichaam in een bestaand graf, waarvoor nog geen verwijderingsbijdrage is berekend;

- bij de teraardebestelling van een tweede lichaam in een bestaand graf, waarvoor een verwijderingsbijdrage is berekend, maar het grafmonument wordt vervangen en het oude grafmonument wordt achtergelaten;

- bij verlenging van de grafrechten, indien nog geen verwijderingsbijdrage is berekend.

Voor een urnenruimte € 500,--

Dit tarief geldt voor een periode van 20 jaar.

Verwijderingsbijdrage urnenmonumenten € 75,--

Deze bijdrage wordt in rekening gebracht:

- bij de ingebruikneming van een nieuwe urnenruimte;

- bij verlenging van de huur van de urnenruimte, indien nog geen verwijderingsbijdrage is berekend.

Verlenging van grafrechten:

Na afloop van de eerste periode van 30 jaar kunnen de nabestaanden de grafrechten steeds met een periode van 10 jaar verlegen. De kosten daarvan bedragen 1/3 deel van het alsdan geldende tarief voor 30 jaar.

De rechten voor een urnenruimte kunnen worden verlengd voor een periode van 10 jaar tegen de helft van het alsdan geldende tarief.

Reserveren van een graf

Voor een periode van 5 jaar € 250,--

(Bij ingebruikneming van het graf binnen 5 jaar, wordt het resterende aantal volle jaren van de reservering naar rato verrekend.)

Verlenging is mogelijk voor een periode van 5 jaar tegen het alsdan geldende tarief.

Overige kosten:

Kosten van graf delven en -dichten      € 545,--

Registratiekosten en overluiden    €   90,--

Alleen overluiden voor personen die geen lid zijn van de gemeente € 40,--

Diensten van de koster op de begraafplaats bij begrafenissen en het plaatsen van de urn € 30,--

Verhuur rouwcapes (6 stuks) € 30,--

Voor de leveranciers van grafmonumenten:

• De monumenten mogen niet hoger dan 80 cm zijn
  • De monumenten funderen op kunststofpalen van minimaal 180 cm.  Ook als het alleen een staande steen betreft.
  • Een bericht van werkzaamheden vooraf afspreken met de koster mevrouw Renting telefoon 0315-686761
  • Een bericht van plaatsing voor- of achteraf naar de administratie van de begraafplaats naar email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Webdesign: Gerard Bongers