KINDEREN IN DE KNEL

De diaconie maakte € 616,48 over naar Kerk in Actie voor Kinderen in de Knel.
In totaal brachten de collectes van 24 en 25 december € 375,48 op.
De kindernevendienst voegde hier € 31,15 aan toe.
De diaconie beloofde de collecte van 25 december te verdubbelen en droeg € 209,85 bij.
Dit mooie bedrag komt ten goede aan gehandicapte kinderen in Pakistan. Dank voor uw bijdrage.

KERK IN ACTIE JAARVERSLAG 2015

Geregeld collecteren wij voor doelen door Kerk in Actie aanbevolen. Ook uw zendingsbijdragen van 2015 maakten wij over aan Kerk in Actie.
In totaal droeg onze gemeente ruim € 5.400,= bij aan de acties.
In onderstaand diagram kunt u lezen hoe de ontvangen bijdragen door Kerk in Actie werden verdeeld.

diaconie2

Het volledige jaarverslag kunt u vinden op:

Namens de diaconie,
Wil Paulus

EINDE VOEDSELBANKPROJECT

Samen met de kerken uit de regio organiseerden wij de afgelopen 3 jaar diverse activiteiten waarbij we geld en goederen inzamelden voor de Voedselbank. Het project is afgesloten, maar dat betekent niet dat de Voedselbank nu buiten beeld is. De kratten zullen in de portalen van de kerken blijven staan, waarin u goederen kunt doneren. De diaconie zorgt ervoor dat deze bij de Voedselbank afgeleverd worden.

NIEUW PROJECT VAN DE GEZAMENLIJKE KERKEN IN DE REGIO: VLUCHTELINGENWERK

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

Een nieuwe commissie bestaat uit leden van de kerken uit de regio. Zij zullen de komende 2 jaar acties ondernemen om het werk van VluchtelingenWerk Oost Nederland financieel maar ook praktisch te ondersteunen.

In de gemeente Oude IJsselstreek worden alleen statushouders geplaatst. Dat zijn mensen die erkend zijn als vluchteling en een verblijfsstatus krijgen die vijf jaar geldig is. Zelfstandigheid en inburgering kunnen dan beginnen. Na vijf jaar volgt een nieuwe beoordeling. Is het land van herkomst inmiddels veilig dan gaat men terug.

Er zijn in 2015 111 statushouders opgenomen. Het streven van de gemeente is om dit in 2016 te verhogen tot 200 statushouders. Om deze statushouders te begeleiden zijn veel vrijwilligers nodig. Het werk van de vrijwilliger is in grote lijnen het zelfredzaamheid maken van de vluchteling. Dit kan bestaan uit overleg met de tolk, kennismaken met huisarts, tandarts, bibliotheek. Maar ook door kinderen eens mee te nemen naar een kinderboerderij, leren fietsen en de verkeersregels leren. Dit gedurende een termijn van 6-8 maanden. Na deze termijn wordt geëvalueerd of verlenging noodzakelijk is.

Voortgang zal gepubliceerd worden in de kerkbladen en op de websites van de diverse deelnemende kerken in de regio.

Meer informatie over het vluchtelingenwerk kunt u vinden op: http://www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland

Heeft u ideeën voor het project, of wilt u vrijwilliger worden, meld dit aan een van de diakenen. Zij helpen u graag verder.

DOET U OOK WEER MEE OM DIT PROJECT TOT EEN SUCCES TE MAKEN?

Webdesign: Gerard Bongers